tiistai 25. syyskuuta 2012

Brita-kakku (gluteeniton)


Viime perjantaina haettiin Suonenjoelta mansikat pakkaseen, pitihän sitä sitte tuoreista mansikoista jotain tehäkki. Kokeilin eka kertaa tehä Brita-kakkua Mantan ohjeella. Vitsi että oliki hyvää!
Sunnuntaina käytiin sitte kattoo mieheni siskon pientä prinsessaa ni vietiin sinnekki mukanamme tällainen Brita-kakku.

Pohja:
125g voita
1dl sokeria
1tl vaniljasokeria
2 keltuaista
1½dl jauhoja (Sunnuntai, gluteeniton jauhoseos tai vehnäjauhoja)
2tl leivinjauhetta
1dl maitoa

Päälle:
2 valkuaista
1½dl sokeria
Täyte:
(1/2 prk rahkaa)
2½dl flora vispiä
½dl sokeria
1tl vanijasokeria
½l mansikoita
(punaista elintarvikeväriä)
Vaahdota voi ja sokerit kuohkeaksi. Erottele valkuaiset tarkasti keltuaisista. Lisää voi-sokerivaahtoon keltuaiset sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet ja maito vuorotellen.
Levitä taikina leivinpaperille ohueksi levyksi (n.25x30cm). Taikinan määrä tuntuu niukalta, mutta on riittävä.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen, koko ajan vatkaten. 
Levitä marenkiseos pohjan päälle aaltoilevan kauniiksi kerrokseksi. Paista pohjaa 175 asteessa n. 20min. eli kunnes marenki on saanut kauniin värin. Jäähdytä pohja. Tee täyte .

Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita rahka joukkoon,  mausta sokerilla. Jaa pohja kahteen tai kolmeen osaan. Laita kerrokksittain pohjia, kermaa ja mansikkalohkoja. Pohja on tosi haurasta, käytä apuna lastaa tms. nostaessasi pohjia tarjoilulautaselle.
Kakku on parasta juuri valmistuneena!
Tässä sunnuntain kakku...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi se ilahduttaa aina!