maanantai 3. syyskuuta 2012

Mansikkaleivos

    
Oi herkku mitä herkkua:p ehkä niitä parhaita mitä olen maistanut:) Ohjeen olen ottanut Edinan blogista. Vähä erillai kokosin kakun ku Edina, enkä tehnyt kuorrutusta, ku ei maltettu oottaa et päästään maistaa:) Ja jos tekee sen niinku minä nyt tein ni ei tartte välttämättä laitaa tuota liivatettakaan ollenkaan, siis jos et halua leikata sitä valmiiksi leivoksiksi. Kokosin kakun itse niin että pohja->marmeladi-banaaniseosta->täytettä->toinen pohja->marmeladi-banaaniseosta ja täytettä.... Koristeet suklaata.
Do dii, mut nyt ohjetta...
 
Pohja:
3 munaa
1 1/2 dl sokeria
3/4 dl perunajauhoja
1/4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Kostutukseen appelsiinimehua

Täyte:
250 ml Flora Vispiä
1/2 dl mansikan makuista tomusokeria
200 g vaniljan makuista tuorejuuston tyyppistä kasvirasvavalmistetta
5 liivatelehteä
1 pieni banaani
1 rasia mansikkamarmeladia
tilkka vettä tai sitruunamehua
Kuorrute:1 munanvalkuainen
1 prk (300 g) mansikan makuista tomusokeria
1/2 tl leivinjauhetta

Valmista kääretorttupohja. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita peruna- ja vehnäjauhot sekä leivinjauhe keskenään ja lisää munasokerivaahtoon. Kaada uunipellille. Paista 250 asteisen uunin keskiosassa n. 5 min. Kumoa sokeroidulle leivinpaperille ja irroita pohjapaperi varovasti.
Leikkaa levy kahtia.
Laita toinen kakkulevy pohjaksi. Kostuta appelsiinimehulla.
Valmista täyte. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Vatkaa Flora Vispi vaahdoksi mansikan makuisen tomusokerin kanssa. Sekoita vaahdon joukkoon tuorejuustovalmiste. Kiehauta tilkka vettä tai sitruunamehua ja sulata pehmenneet liivatelehdet siihen. Kaada vaahdon joukkoon ohuena nauhana.
Soseuta banaani ja sekoita joukkoon mansikkamarmeladi. Levitä marmeladi-banaaniseos kakkulevylle, ja kaada vaahto päälle. Laita toinen kakkulevy kanneksi ja kostuta sekin appelsiinimehulla. Laita jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi. Valmista kuorrute ja levitä päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi se ilahduttaa aina!