tiistai 25. syyskuuta 2012

Pätkis-tuorejuustokakku



Ihanan suussasulavaa kakkua tämäkin. Ohje Mantan kyökistä (linkki). Pohjan vaihdoin erilaiseen.
Koristelu ihan hirvee mut kakkua kannattaa testata...:) Täällä viimesiä palasia lusikoin suuhun:p
Täyte jää ihanan löysäksi.

Pätkiskakku
1,5 pötköä minttudominoita
50g voita
Sekoita murustetut keksit sulan voin kanssa ja painele leivinpaperilla  vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.

1prk Flora Vispiä (2,5dl)
1prk keiju vanilja tuorejuusto (täältä tuota ei saanut, ni laitoin maustamatonta tuorejuustoa
2prk Kidius karamelli-suklaavanukasta
1pss pätkispaloja (140g)
1tl vaniljasokeria
1/2dl sokeria
3liivatelehteä

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa kerma vaahdoksi. vatkaa joukkooon tuorejuusto, vanukkaat ja sokerit. Pilko pätkikset pieniksi paloiksi ja sekoita joukkoon.
Kuumenna tilkka vettä kiehuvaksi ja liuota liivatelehdet siihen. Kaada liivateseos ohuena nauhana koko ajan vatkaten täytteen sekaan. Kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä yön yli.
Irrota kakku vuoasta ja koristele
(minun epäonnistunut koristelu on tehty siten että laitoin kakkupaperin kakun päälle ja siivilöin kaakaojauhetta päälle, otin paperin pois ja valmista.... sit nakkasin perhosen ja kukat tuohon päälle... ihan järkky! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi se ilahduttaa aina!