maanantai 14. lokakuuta 2013

M&M Moussekakku


Belle Baie-blogista löysin ihanan moussekakun ohjeen ja tätä Helmin synttäreille kesällä tein. Ihanan raikas! Suosittelen kokeilemaan!
 
 
Pohja:
150g digestive/domino keksejä
50g voita
 
Murskaa keksit hienoksi muruksi ja sulata voi. Sekoita ainekset ja painele irtopohjavuoan pohjalle. Nosta jääkaappiin odottamaan
 
 
Mariannemousse:
 
2 dl kermaa
1 pss á 150g mariannerouhetta
1 prk rahkaa
0,5 dl sokeria
4 liivatetta
0,5 dl kiehuvaa vettä

 
Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa kerma ja lisää siihen mariannerouhe, rahka ja sokeri. Kiehauta vesi ja lisää vähintään 10 minuuttia lionneet liivatteet kiehuvaan veteen ja sekoita voimakkaasti. Tämän jälkeen valuta vesi ohuena nauhana koko ajan sekoittaen mousseen. Kaada seos vuokaan keksimurun päälle ja nosta takaisin jääkaappiin. Anna hyytyä vähintään puoli tuntia ennen seuraavaa kerrosta.
 
 
Mansikkamousse:
 
2 dl kermaa
puoli purkkia rahkaa
4 dl mansikoita
0,5 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
4 liivatetta
tilkka kiehuvaa vettä
 
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Soseuta mansikat. Vatkaa kerma ja lisää sen jälkeen sekaan rahka ja sokerit. Kiehauta vesitilkka ja lisää vähintään 10 minuuttia lionneet liivatteet vesitilkkaan voimakkaasti sekoittaen. Kaada liivateseos mansikkasoseeseen. Tämän jälkeen voit yhdistää mansikkasoseen ja kerma-rahkaseoksen. Kaada mansikkamousse vuokaan mariannemoussen päälle. Nosta jääkaappiin hyytymään vähintään kolmeksi tunniksi.
 
 


1 kommentti:

  1. Ai että, näyttää kyllä tosi hyvälle! Tätä pitää testata, vois vaikka äitienpäiväks tekasta :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi se ilahduttaa aina!