torstai 31. tammikuuta 2013

Mutakakku

 
Serkkutytöltä olen herkullisen mutakakun ohjeen saanut, tämä on koko perheen herkkua.
Kuvan kakun tein maitosuklaaseen, eikä ollut niin hyvää kuin tummaan suklaaseen tehtynä.

4 munaa
2dl sokeria
Vaahdota
 
2½dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
Sekoita
 
200g voita
1levy tummaa suklaata (200g)
Sulata
 
Lisää vuorotellen suklaa-voiseosta ja jauhoseosta muna-sokerivaahtoon. Sekoita tasaiseksi.
Pingota irtopohjavuoan pohjan ja reunan väliin leivinpaperi, kaada taikina vuokaan ja paista 200asteisen uunin keskitasolla n.20min.
 
Nauti vaniljajäätelön kera!

keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Hyvää syntymäpäivää Hanna! Ylläripylläri ;)

 
Ystävälle salaa kolmekymppis synttärit naisporukalla järkättiin <3
Evästä oli monenlaista kun jokainen toi jotain :) Minä vein kaakun.
 
Kiitos kaikille ihanasta illasta, oli mukavaa!

tiistai 29. tammikuuta 2013

Hyvä maustekakku

Tässä teille ohjetta maailman herkullisimpaan kuivakakkuun. Ohje Äidiltäni.
 Tällä ohjemäärällä tulee yks iso kakku, jos haluat tehdä kaksi normikokosta kakkua niinku minä aina teen niin tee taikina 1½kertasena ni tulee sopivasti taikinaa.

3kkp sokeria
250g voita
2 munaa
1tl soodaa
2kkp maitoa/hapanta kermaa
1tl kanelia
1tl inkivääriä
1tl neilikkaa
1tl kaardemummaa
4kkp vehnäjauhoja
 
Voitele kakkuvuoka ja leivitä se kaurahiutaleilla.
Vatkaa sokeri ja voi vaahdoksi, lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten. Lisää vuorotellen keskenään sekoitettuja kuivia aineita ja maitoa. Sekoita tasaiseksi.
 
Kaada kakkuvuokaan ja paista 175 asteisen uunin alimmalla ritilätasolla 1h.

maanantai 28. tammikuuta 2013

Geisharuukut

Olen tehnyt joskus myös tällaisia ihanan suklaisia geisharuukkuja. Tämän ohjeen täältä blogista bongannut :) Kiitosta vain hyvistä ohjeista!
Nuot ruukut oli kyl tosi vaikia tehä, ohjeessa on että kaulitaan, otetaan muotilla paloja ja painellaan muffinipellin koloihin, mut oli kyl nii vaikiaa kaulittavaa että en jaksanu... painelin vain taikinaa syvennyksiin... jotenka pohjista tuli liian paksuja...:( Ois varmaan pitempi jähytys aika helpottanut kaulimista. Mutta hyviä olivat joka tapauksessa. Tästä annoksesta sain 24kpl:tta. Juu ja pakastaakki koitin ja herkullisia olivat vielä senki jälkeen.
 
Pohja
250g margariinia ja voita
1dl sokeria
1 muna
1tl leivinjauhetta
4dl vehnäjauhoja
Vatkaa rasva ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää muna ja jauhot rasvaseokseen ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Laita kovettumaan kylmään.
Kaulitse taikinasta ohut levy ja ota pyöreällä muotilla paloja jotka painelet muffinivuoan tai pellin syvennyksiin.
Paista 180 asteessa kypsiksi
Täyte
200g Geisha-suklaata
50g Geisha-suklaata
2 1/2dl flora vispiä
2 keltuaista
Sulata 200g Geisha-suklaata vesihauteessa ja rouhi veitsellä loput 50g. Anna sulan suklaan jäähtyä hieman ja sekoita joukkoon keltuaiset. Vaahdota flora vispi ja kääntele se suklaan joukkoon. Lisää lopuksi rouhitut Geishat ja lusikoi moussea pohjien täytteeksi. Tässä päällä itse tekemiäni suklaakoristeita.
 
 
EDIT!!!! Muutin ohjetta niin et tein pohjataikinan kaksinkertaisena. Täytteeseen laitoin 5dl Flora vispiä, 200g geisha suklaata, 10g geisha suklaata, puoli levyä maitosuklaata sulana ja kolme keltuaista.Annoin taikinan olla kylmässä pari tuntia ennen leipomista ja käytin leipoessa reilusti vehnäjauhoja kaverina.

Lontoonraesuklaakakku

 
 
Tämä ohje siis Hellapoliisilta kopsittu ja vähä muutettu.
 Herrrrrkullista ;)
Pohja:
reilu 1 pötkö minttudominoita murustettuna
n 50 margariinia tai voita sulatettuna

Täyte:
5 liivatelehteä
2 munaa + 0,5 dl sokeria vaahdotettuna
2,5 dl Flora vispiä/kuohua tai Flora vanillaa vaahdotettuna( käytin vispiä)
2 tl vaniljasokeria
200 g Lontoonrae-suklaata
1-2 dl laku-/suklaakastiketta
tilkka vettä liivatteiden liuottamiseen

Sekoita keksinmurut ja sula rasva, painele seos reunavuoan (tai leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan) pohjalle.

Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.

Vaahdota munat ja sokeri.

Vaahdota Flora vispi tai Flora vanilla, mausta vaniljasokerilla.

Paloittele suklaa lautaselle ja sulata mikrossa vajaalla teholla n 1,5 minuuttia tai kunnes suklaa on sulanut. Sekoittele suklaata sulatuksen aikana, ettei se pala, vaan sulaa tasaisesti.

Yhdistä muna-sokerivaahto, Flora vanillavaahto ja suklaa keskenään hyvin sekoittaen.

Kuumenna kasarissa tai mikrossa n puoli dl vettä kiehuvaksi, liuota joukkoon vedestä puristetut liivatteet , anna jäähtyä minuutin verran.

Kaada liivateneste täytteen joukkoon tasaisesti sekoittaen.

Kaada puolet täytteestä vuokaan, kaada väliin laku- tai suklaakastikkeesta puolet ja kaada päälle loput täytteestä.

Kaada pinnalle halutessasi loput kastikkeesta.

Hyydytä jääkaapissa muutama tunti.

Koristele esim Lontoonrae-karkeilla.

HUOM! Kastike ei pysy välissä tasaisesti, vaan uppoaa täytteeseen. Kun hyytynyttä kakkua leikkaa, täytteestä "tirskahtelee" ihanasti tuo kastike=)

Helmi Iita Emilia

 
2v6kk3pv sitten saimme kolmannen lapsemme, ihanan Helmi-tyttösen <3
Äkkiä on aika hurahtanut, pieni prinsessamme on jo 2½vuotias neidin alku.
 
Vanhoja kuvia selailin ja tekasin kollaasin Kastejuhlasta, lähinnä makeasta syömäpuolesta! ;)
 
Iloinen Joulutonttu viime jouluna<3
 
Mukavaa alkanutta viikkoa blogini lukijoille!
 
Olis mukava tietää ketä täälä käy!? ;)
Kävijämäärä päivässä kuitenki huitelee 100 kävijän molemmin puolin mut kommentteja tekeleistä harvoin tulee!   ?:)
 


lauantai 26. tammikuuta 2013

Topin Kastejuhlan kakku

 
Onnea Topi Leevi Esaias komeasta nimestä!
 
Tässä 10 munan kakku, välissä valkosuklaa ja mansikkamousset. Pursotukset Flora Kuohua.
 
Äidin toiveista kaksiväriset pursotukset, vauvakoriste jossa vauva mahallaan ja sinisiä kukkia.
 
 
 


torstai 24. tammikuuta 2013

Jooa Eemilin Kastekakku

Onnea Jooa Eemil komeasta nimestä!
 
Äidin toiveiden pohjalta tämä kakku valmistui, kanttinen muoto, sokerimassa päällyste, vauvakoriste ja vähän kukkia ja ripaus vaaleansinistä väriä.
 
Kakku on 8 munan ja välissä herrrrkullista mansikkaa ja persikkaa+tietenki kermavaahtoa. :)
 
 


keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Kakku hirvimiehelle

 
Tämän kakun tein hirvenmetsästystä harrastavalle 75vuotiaalle miehelle.
Kakku on 12munan, välissä mansikkaa ja laktoositonta kermaa.
Päällispursotukset ovat myös laktoositonta kermaa.

tiistai 22. tammikuuta 2013

FazerinaCaramel kakku

Lapsoset pikkukätösin tämän koristelivat <3

Tässäpäs paljon kyseltyä FazerinaCaramel kakun ohjetta. Tästäkin saat helposti gluteenittoman version vain jauhoja vaihtamalla, tai toisin päin ;)
Tässä alkuperäisohje, viimeksi tein nopeasti pohjat vain yhdestä kääretorttulevystä.
 
Pohja:
3 munaa
1 ½dl sokeria
3/4dl perunajauhoja
1 1/4dl gluteenittomia jauhoja/vehnäjauhoja
1 ½tl leivinjauhetta

Fazerina mousse:
2½dlFlora vispiä
200g sunnuntain vaniljarahkavalmiste
3 Fazerina caramel-patukkaa
Vaahdota kerma, sulata suklaa mikrossa.Sekoita tuorejuusto suklaaseen ja nostele lopuksi kermavaahto nätisti joukkoon, levitä täytteeksi. Anna jähmettyä.
 
Kuorrutus:
1dl kermaa
20g voita/margariinia
120g tummaa suklaata (paloiteltuna/sulatettuna)
Kiehauta kerma ja kaada se suklaan joukkoon. Lisää rasva ja sekoita kunnes kuorrutus on tasaista. Anna jäähtyä niin että kuorrute hiemn paksuuntuu ja levitä kakun päälle. Laita kakku jääkaappiin jäähtymään.

maanantai 21. tammikuuta 2013

Synttärikakku Lumialle!

 
Pienelle Lumia tyttösellekkin sain kunnian tehdä 1vuotis synttärikakun vuoden viimeisinä päivinä.
Huippua välillä päästä tekemään kakkua ihan ilman tarkkoja koristelutoiveita <3
 
Kakku on 8munan ja välissä valkosuklaa-ja mustikkamousset.
Kuorrutin kakun kaulintamassalla, en suosittele. Koristeiden teossa tuo on mun mielestä parasta mutta ei kuorrutuksessa, on jotenki niin kovaa tavaraa et sitte repeilee ja halkeilee ja hankala saada asettumaan nätisti kakun päälle. Mut tyytyväinen olen kuitenkin lopputulokseen :)
 
Valkosuklaamousse:
2munaa
0,5dl sokeria
2,5dl Flora vispiä
1 levyä Pandan valkosuklaata
5 liivatelehteä
tilkka vettä
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa Flora vispi vaahdoksi.Sulata suklaa vesihauteessa. Yhdistä vaahdot ja sula suklaa. Kaada lopuksi joukkoon kiehuvaan veteen liotetut liivatteet.
 
Mustikkamousse:
6 liivatelehteä
2,5 dl Flora vanillaa vaahdotettuna
200 g vanilja rahkavalmiste (Sunnuntai)
4-5 dl mustikoita, soseutettuna
0,5- 1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
0,5 dl vettä liivatteiden liuottamiseen
Laita liivatteet likoamaan runsaaseen, kylmään veteen.
Vaahdota Flora vanilla vaahdoksi, lisää joukkoon tuorejuusto.
Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Lisää joukkoon soseutetut marjat.
Kuumenna mehu/vesi mikrossa tai pienessä kasarissa kiehuvaksi, purista liivatteet vedestä ja liuota ne kuumaan nesteeseen, anna jäähtyä noin minuutti.
Kaada liivateneste ohuena nauhana koko ajan sekoittaen täytteeseen.
Kasaa kakku paistovuokaansa ylösalaisin, kelmuta ensin vuoka. Anna hyytyä mielellään yön yli.
Kumoa kakku.
Koristele.

sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Angry Birds kakku

 
Joulukuun vimeisinä päivinä sain kunnian tehdä 5vuotta täyttävälle Roopelle synttärikakun Synttärisankari kovasti toivoi Angry Birds-kakkua joten sellaista sitten. :)
 
Kakku on 8 munan kakku ja välissä valkosuklaa- ja vadelmamousset.
 
 
Valkosuklaamousse:
2munaa
0,5dl sokeria
2,5dl Flora vispiä
1 levyä Pandan valkosuklaata
5 liivatelehteä
tilkka vettä

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa Flora vispi vaahdoksi.Sulata suklaa vesihauteessa. Yhdistä vaahdot ja sula suklaa. Kaada lopuksi joukkoon kiehuvaan veteen liotetut liivatteet.

 
Mustikkamousse:
5  liivatelehteä
2,5 dl Flora vanillaa vaahdotettuna
200 g vanilja rahkavalmiste (Sunnuntai)
4-5 dl vadelmia, soseutettuna
0,5- 1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
0,5 dl vettä liivatteiden liuottamiseen


Laita liivatteet likoamaan runsaaseen, kylmään veteen.
Vaahdota Flora vanilla vaahdoksi, lisää joukkoon tuorejuusto.
Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Lisää joukkoon soseutetut marjat.
Kuumenna mehu/vesi mikrossa tai pienessä kasarissa kiehuvaksi, purista liivatteet vedestä ja liuota ne kuumaan nesteeseen, anna jäähtyä noin minuutti.
Kaada liivateneste ohuena nauhana koko ajan sekoittaen täytteeseen.

Kasaa kakku paistovuokaansa ylösalaisin, kelmuta ensin vuoka. Anna hyytyä mielellään yön yli.
Kumoa kakku.
Koristele.


Helppo suklaapiirakka

 
 
 
Tässäpäs teille herkullinen suklaapiirakan ohje, jonka olen ihanalta ystävältäni vuosia sitten saanut.
Erittäin nopea tehdä ja gluteenittoman versionki saat nopeasti vain jauhoja vaihtamalla.
 
Pohja:
4kkp vehnäjauhoja
2kkp sokeria
3tl vaniljasokeria
3tl leivinjauhetta
Sekoita aineet keskenään.
 
250g sulaa voita
1kkp maitoa/vettä
4munaa
Sekoita aineet keskenään ja lisää kuivien aineiden joukkoon.
Sekoita tasaiseksi, levitä leivinpaperin päälle uunipellille ja paista 200asteessa uunin keskitasolla n 25min.
 
Kuorrutus:
50g sulaa voita
loraus kahvia
puoli pkt tomusokeria
kaakaota
Sekoita kuorrutuksen aineet keskenään tasaiseksi massaksi.
Jos tuntuu että kuorrute on liian paksua voit lorauttaa hieman lisää kahvia. 

lauantai 19. tammikuuta 2013

Lohivoileipäkakku

 
Tämä ohje on Kliivian keittiöstä bongattu.
 
20-25 hengelle

32 viipaletta paahtoleipää
(laitoin 16 rouheista ja 16 ruisvuokaa)
n.6 dl kasvislientä

Täyte 1 (kahteen kerrokseen)
½prk Flora kuohua vaahdotettuna
400 g savulohta (tämä oli loimulohta, oikein hyvää kalaa!)
300 g creme fraichea
0,5-1 punaista paprikaa pieneksi silputtuna
reilusti tilliä silputtuna
sitruuna pippuria, aavistus suolaa

Täyte 2 (yhteen kerrokseen)
½prk Flora kuoha vaahdotettuna
200 g ruohosipulituorejuustoa
3 keitettyä munaa pieneksi silputtuna
50 g pehmeää voita
ripaus suolaa ja sokeria

Pinnalle:
200 g ruohosipulituorejuustoa
100-200 g maustamatonta tuorejuustoa
120 g smetanaa
300 g kylmäsavulohta
tillin oksia
0,4 kurkkua pieneksi silputtuna
0,5 punaista paprikaa pieneksi silputtuna
sitruuna

Sekoita kermavaahto, ruodoista putsattu savulohi, creme fraiche, paprika ja sitrunnapippuri. Mausta suolalla jos tarvis.

Sekoita toinen tahna. Leikkaa leivistä reunat pois.

Laita tarjoiluvadille leivinpaperi, joka on riittävän pitkä ylettymään leivän ympäri. Laita leivät tarjoiluvadille siten, että kaksi leipäviipaletta on vierekkäin ja neljä perätysten, kostuta ja levitä päälle täytettä. Nosta päälle toinen leipäkerros, kostuta ja levitä täyte. Kahteen kerrokseen tulee kala-täytettä ja yhteen muna-täytettä.
Kääri kakku leivinpaperiin ja laita joko muovipussiin tai kelmuun. Anna vetäytyä yön yli jääkaapissa.

Sekoita pinnalle tuleva tuorejuusto ja smetana tasaiseksi, levitä seos voileipäkakun pinnalle ja reunoille.

Koristelua varten tulevista kurkkukuutioista kannattaa painella talouspaperilla enimmät nesteet pois. Koristele kakku kylmäsavu-lohella, kurkkukuutioilla, paprikakuutioilla, tillillä ja sitruunalla.



Kolmen suklaan kakku

Tämänkin olen joskus viimevuoden puolella tehnyt, epäilen että oon tehny sen seuraavalla ohjeella ;)
 
Pohja:
1 1/2 pötköä minttudominoita
60g voita sulatettuna
 
Täyte:
5 liivatelehteä
5 dl Flora vispiä
2 munaa + 0,5 dl sokeria vaahdotettuna
2 tl vaniljasokeria
130 g valkosuklaata sulatettuna
120 g Geishaa sulatettuna
 
Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla, painele pohjalle keksinmuru-rasvaseos.
Sekoita vaahdotettu Flora vispi ja muna-sokerivaahto keskenään, mausta vaniljalla. Lisää joukkoon vesitilkkaan sulatetut, runsaassa nesteessä liotetut liivatelehdet. Jaa seos kahteen osaan.
 
Lisää toisen joukkoon sulatettu valkosuklaa, toisen vaahdon joukkoon sulatettu geishasuklaa.
 
Kaada täytteet varovasti päällekkäin vuokaan, hyydytä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.

Kinkkuvoileipäkakkuja

Näihin herkkuihin ohjeen löydät täältä.


Hääkakkuja vuodelta 2012



Aikuisten kakkuja vuodelta 2012



Kastekakkuja vuodelta 2012

Ja tässä Kastekakkuja vuodelta 2012
 


Lastenkakkuja vuodelta 2012

Heissan!
 
Jospa saisin nyt viimevuoden kakkukuvat ladattua tänne blogiin, jotenki meni motivaatio kun tuo vanha blogi simahti :/
mutta,mutta... laitan nyt viimevuoden kakkukuvat tänne näin kollaaseina, koska en muista että mitä minkäkin sisällä on ym...
 
Tässäpäs ensimmäisenä lasten kakut vuodelta 2012