tiistai 12. helmikuuta 2013

Kentakilainen kahvikakku

Tässä ohjetta kahteen normikokoseen kakkuun...
 
300g voita
6dl sokeria
5 munaa
9. 75dl vehnäjauhoja
3tl leivinjauhetta
3.75dl kermamaitoa
1½tl vaniljasokeria
1½dl korintteja tai rusinoita (minä jätin kokonaan pois)
2.25dl hienoa mantelirouhetta
 
Vatkaa voi ja sokeri hyväksi vaahdoksi.
Lisää munat, neste ja kuivat aineet keskenään sekoitettuna.
Paista kakku kypsäksi 175asteessa n 1h.
Jähytä!
 
Kuorrutus:
150g rasvaa
1½dl kermaa
3rkl sokeria
450g tomusokeria
 
Koristeeksi: Mantelirouhetta
 
Kuumenna kerma ja rasva kattilassa kiehuvaksi ja paahda sokeri sen jälkeen toisessa teräskattilassa siirapimaiseksi. Varo polttamasta sokeria liian tummaksi!!Yhdistä kerma-rasvaseos paahtuneen sokeria sekaan -> kuohuu aluski, varo polttamasta itseäsi.
Seos voi klönttääntyä, mutta kun keität sitä se tasoittuu. Jäähdytä seosta 2-3min ja yhdistä sitten se siivilöidyn tomusokerin sekaan tasaiseksi kuorrutteeksi. Kuorruta kakku ja koristele.
Kuorrutuksesta tuli aluksi kovin löysää, annoin sen hetken kovettua kulhossa ja lisäsin vähän tomusokeria...

sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Suklaa-mantelinokareet

 
Ohje leivontaherkuista.
Hyviä olivat. :)

Pohjat:
100g mantelilastuja
1 ½dl sokeria
1-2munanvalkuaista

Täyte:
150g huoneenlämpöistä voita
2 1/4dl tomusokeria
1½ munankeltuaista
3tl vaniljasokeria
3-4tl kaakaojauhetta

Kuorrute:
125g tummaa suklaata/maitosuklaata

Valmistus:
Pohjat: Säädä uuni 175 asteeseen. Sekoita mantelilastut ja sokeri.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele valkuaisvaahto manteliseokseen.
Ota noin 30 nokaretta taikinaseosta ja muotoile niistä pyöreitä kakkusia pellille leivinpaperin päälle.
Paista uunin keskiosassa n 10 min. Anna jäähtyä ritilällä.

Täyte:
 Sekoita voi, tomusokeri, keltuainen, vaniljasokeri ja kaakaojauhe tasaiseksi tahnaksi.
Muotoile täytteestä kakkusien pohjapuolelle suipot hatut. Anna pikkuleipien vetäytyä jääkaapissa hetken ja pane ne pakastimeen.
Sulata suklaa. Kasta pikkuleivät siihen nopeasti siten, että täyte peittyy kokonaan. Säilytä pikkuleipiä jääkaapissa tarjoiluun asti. Voi myös pakastaa.


perjantai 8. helmikuuta 2013

Rocky Road muffinit

 
Eemelin merirosvosynttäreille tein kesällä herkullisia Rocky Road muffineja.
Ohje
Confetin.
 
Rocky Road muffinit 12kpl

2 kananmunaa
1,5dl sokeria
1dl juoksevaa margariinia
4dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
n.50g sulatettua suklaata
3-4 fudge palaa rouhittuna
2-3 kaurakeksiä murustettuna

koristeluun:
2dl vispikermaa
½dl sokeria
2rkl kaakaojauhetta
vaahtokarkkeja, fudgea

Sekoita munat ja sokeri lastalla sekaisin ja lisää sitten loput ainekset. Sekoita taikina sekaisin ja jaa paperisiin vuokiin. Paista 180 asteessa noin 12-14 minuuttia. Anna muffinien jäähtyä ennen koristelua.
Vatkaa kerma vaahdoksi sokerin kanssa. Lisää siivilän läpi kaakaojauhe ja sekoita tasaiseksi. Pursota kaakaokerma muffinien päälle ja koristele.

keskiviikko 6. helmikuuta 2013

Sämpylät




Sämpylät n. 50kpl
1l maitoa
2 1/2 hiivaa

5tl sokeria
4 3/4tl suolaa
n.2l vehnäjauhoja ja sämpylä-/hiivaleipäjauhoja
3dl kaurahiutaleita ja vettä niiden liottamiseen

125g voita
Laita kaurahiutaleet turpoamaan lämpimään veteen.
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon, lisää suola ja sokeri, sekoita. Lisää rasva ja kaura"puuro" Alusta taikinaan niin paljon jauhoja että saat kimmoisan taikinan.
Anna kohota liinan alla puolisen tuntia.
Pyörittele haluamasi muotoisiksi sämpylöiksi, laita leivinpaperin päälle pellille ja anna kohota liinan alla.
Paista +225 asteessa noin 13 minuuttia.


maanantai 4. helmikuuta 2013

Runebergin tortut

Googlettamalla löysin mainion ohjeen Runebergin tortuille, tosi meheviä tuli :)Voit tehdä taikinasta kaksinkertaisen niin tulee koko pellillinen. Kokeilin tehdä pellillisenkin, tuli mahtavan paksuja leivoksia.

Näitä koristelemassa kaverina oli Eetu 5v <3

 

Runebergin tortut n.35kpl

250 g leivontamargariinia
3 dl sokeria
4 munaa
4 dl piparkakunmuruja
1 pss (60 g) mantelijauhetta
2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 dl kermaa tai maitoa
tai omenamehua
(1 dl vadelmahilloa)

Päälle:
1 dl vadelmahilloa
tomusokerikuorrute

1. Voitele ja jauhota torttuvuoka hyvin.
2. Kuumenna uuni 150 asteeseen.
3. Riko piparkakut kaulimella murskaten muovipussissa tai monitoimikoneessa.
4. Vaahdota rasva ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.
5. Lisää munat yksitellen vatkaten joukkoon.
6. Sekoita keskenään piparkakunmurut, mantelijauhe, jauhot ja leivinjauhe.
7. Lisää seos taikinaan.
8. Sekoita sinne lopuksi neste.
9. Kaada taikina vuokaan ja tasoita kakun pinta. Jos haluat kakun sisään hilloa, laita sitä taikinan päälle nokareina tässä vaiheessa.
10. Kypsennä kakkua uunin alaosassa tunnin ajan.
11. Kokeile kypsyyttä tikulla.
12. Ota kakku uunista, jäähdytä hiukan ja kumoa lautaselle.
13. Nosta kakun päälle tasavälein vadelmahillonokareet ja levitä niiden ympärille tomusokerikuorrutetta. Sitä saat kaupasta valmiina, mutta voit sekoittaa sitä myös itse sekoittamalla tomusokeriin hiukan vettä tai munanvalkuaista (1/2 valkuaista/1/2 pkt tomusokeria).

Muuta:
Tämänkin kakun voit kostuttaa punssilla tai rommiaromilla, jos haluat. Käytä niitä vain varoen, ettei kakun oma maku katoa. Piparien sijaan voit käyttää myös muita pikkuleivänmuruja.


lauantai 2. helmikuuta 2013

Mukavaa viikonloppua!

 
Mukavaa viikonloppua blogini lukijoille!

Eilinen päivä vietettiin ihanan ystävän kanssa Zeppeliinissä ostoksilla, mukava päivä oli, kiitos siitä! <3
Tänään aamusella naapurin rouvan kans käytiin hiihtolenkillä, nyt sauna lämpiämässä ja kohta nautitaan meijän pikkulikan kans saunan lämmöstä <3

Tässä tuvassa puhaltavat uudet tuulet,
tämä mamma starttaa työelämään maaliskuun alusta.
Hiukkasen jännittää, pikkasen pelottaa mutta silti niin mielissään.
 
Jospa asiat sumpliutuis parhain päin ja saisin kotia hoitajan, eskarilainen niin kovasti toivoo että saisi käydä eskarin loppuun tutussa ryhmässä.

Suuret kiitokset naapuripitäjän naisille ihanista kukkasista! <3